Egaline Universal Plus - Egaliseermiddel voor binnen- en buitenvloeren - Knauf

Zelfglanzend, vezelversterkt egalisatiemateriaal voor houten vloeren, betonplaten.

Packaging:
€ 34,70incl. VAT
KNF 00661984

Egaline Universal Plus - Egaliseermiddel voor binnen- en buitenvloeren - Knauf

Egalisatiemortel voor vloeren van 2 tot 15 mm.
Gebruiksklare droge mortel op basis van speciale cementen , diverse vulstoffen, synthetische stoffen , specifieke additieven en vezels .

Toepassingsdomein:

Egaline universeel plus wordt op de vloer gebruikt als hechtlaag voor het afwerken, egaliseren van oneffenheden en egaliseren in dunne lagen van ongelijke vloeren, bv. beton, cement, anhydriet dekvloeren, ruw beton en stabiele houten steunen (planken of panelen) die bestand zijn tegen vocht.

  • Voor toepassing op een houten vloer heeft de universele Egaline plus een minimale dikte van 5 mm en wordt gebruikt met de geconcentreerde Knauf Elast.
    Het vormt een ideale ondersteuning voor het leggen van vloerbedekkingen zoals linoleum, textiel- en vinylbekledingen, gelamineerd parket, keramiek en natuursteen.

De aldus verkregen perfecte vlakheid van de drager maakt een vermindering van de hoeveelheid lijm tijdens het aanbrengen van de bekleding mogelijk en maakt met voordeel een betere overdracht van deze lijm mogelijk.
De universele Egaline plus kan onder bepaalde voorwaarden worden gebruikt als slijt- en afwerklaag, maar alleen voor ruimten met weinig verkeer en lichte belastingen en spanningen in particuliere woningen (reserve, kelder, berging, enz.). .).

  • Door de aanwezigheid van vezels kan het zowel op harde ondergronden op basis van cement als op houten ondergronden worden aangebracht.
    Een framedoek is niet nodig.

De toevoeging van geconcentreerd Knauf Elast vergroot de toepassingsmogelijkheden aanzienlijk, met name voor het egaliseren van ondergronden die onderhevig zijn aan hogere spanningen (bijv. of parket is gepland.
Als de egalisatie bedoeld is om te worden bedekt met verlijmd parket, moet deze een minimale dikte hebben van 5 mm.

Buiten is het gebruik van het product alleen toegestaan op een perfect droge ondergrond die niet onderhevig is aan optrekkend vocht.
In het laatste geval moet de equaline worden beschermd door een vloerbedekking (om eventuele bevochtiging na verloop van tijd te voorkomen).

Eigenschappen en voordelen:

  • Snelle uitharding: Egaline Universelle Plus wordt licht beloopbaar na 3 tot 4 uur, afhankelijk van de toepassingsomstandigheden.
  • Fijngestructureerde, zelfnivellerende en zelfnivellerende vloermortel, verrijkt met hulpstoffen en hydraulisch uithardend.
  • Snel herstelbaar: na 24 uur kunnen vervolgafwerkingen al uitgevoerd worden, afhankelijk van het type vloerbedekking.
  • Lage krimp tijdens uitharding en lage spanningen.
  • Ongevoelig voor vorst.
  • Machinaal toepasbaar.
  • Gemakkelijk aan te brengen, zeer goed uitvloeiend en hoge weerstand.
  • Zorgt voor een afgewerkt, vlak, porositeitsvrij oppervlak.
  • Uitvoering in één werkgang voor diktes tussen 2 en 15 mm

Opmerkingen :

  1. Hoge omgevingstemperaturen of verhitte ondergronden verkorten de open tijd.
    De vers aangebrachte egalisatielaag moet worden beschermd tegen direct zonlicht en tocht. Warm aanmaakwater versnelt de uithardingstijd, terwijl koud water deze verkort.
  2. Een overdosis water vermindert de mechanische weerstand van de egalisatielaag.
  3. Het egaliseren van houten vloeren en panelen voor vloeren (spaanplaat, OSB, MDF, enz.) moet altijd worden uitgevoerd met de combinatie Knauf Egaline universal plus + Knauf Elast concentraat.
  4. Meng binnen 20 min slechts een hoeveelheid meer bruikbare universele Egaline.
    Materiaal dat bij de eerste uitharding al verstijfd is, mag niet opnieuw worden gemengd met water, Egaline Universelle Plus of Knauf Elast Concentrate.
  5. Alle in de ondergrond aanwezige bewegings- en/of dilatatievoegen dienen steeds terug te komen in de egalisatielaag alsook in de vloerbedekking.

Conditionering:

  • Zak van 25kg
Knauf
KNF 00661984

Data papier

Signaalwoord
GEVAAR
Gevarenaanduidingen
H319 – Veroorzaakt ernstige oogirritatie.
Gevarenpictogram
Gevarenpictogram : GHS07 - Irriterend - Sensibiliserend - Schadelijk GHS07 - Irriterend - Sensibiliserend - Schadelijk
 

Specifieke referenties

ean13
4006379105809